Daniela Martinescu

greeting_0362001001207583678_1[1]Cu mult drag ne revedem o parte din prieteni, familia, stam la aer, ne bucuram de cateva zile libere dupa un marathon de pregatiri.  Pregatirile de regula incep cu cateva zile inainte si ne consuma energia, pe care oricum n-o avem pentru ca suntem inainte de vacanta si nu dupa. Ce ti-ai propusa sa faci in aceasta vacanta? Haideti sa ne programam lucruri frumoase in aceasta vacanta!

10 motive sa nu-ti pierzi vremea gatind zeci de feluri de mancare (exceptie face situatia cand esti un bucatar pasionat), facand curatenie si apoi mancand pana cand literalmente nu te mai poti ridica in picioare:

  1. In casa este curat (cat de curat are nevoie fiecare)  ca doar nu traim tot anul cu mizeria cat casa si cu ocazia unei sarbatori mai strangem si noi dezastrul din casa, nu?
  2. Vacanta este pentru odihna, vizitele prietenilor, plimbari, citit  si nu pentru smotru, gatit si mancat dublu sau triplu decat in mod normal.
  3. Cat poate manca un om in 3 zile de sarbatoare, comparativ cu 3 zile normale de weekend? Tot atat. Si ce facem cu muntii de mancare gatiti? Ii mancam, ca doar nu o sa-i aruncam, nu? Si apoi daca nu-ti iese vreuna fel, te incarci cu si mai multa energie negativa si de aici drumul catre niste sarbatori  chinuitoare este aproape.
  4. Cu cat mai mult mancam, cu atat suntem mai obositi. Stomacul are nevoie de energie (pe care o va lua din tot corpul nostru) sa poata digera toate cantitatile de mancare si bautura cu care ne vom asalta organismul. Si vine vacanta, trece vacanta si noi tot obositi suntem.
  5. Daca am tinut vreo dieta, acum e momentul sa nu uitam de ea, si sa nu o ruinam in cele 3 zile de sarbatoare. Cozonacul, pasca, drobul, mielul, salatele si gratarul se pot face si in zile diferite, nu este neaparat nevoie sa se faca si  sa se manace toate in aceeasi zi.
  6. Cu cat mai mult timp petrecem in bucatarie si la smotru, cat atat vom avea mai putina energie in zilele de sarbatoare si vom arata mai nearanjati si mai obositi decat in restul timpul. Si la ce ne foloseste o casa frumoasa si o masa plina daca ajungem in prag de sarbatoare  netunsi, necoafati, cu unghiile nefacute si cearcanele pana in obraji?
  7. Curatenia covoarelor, a debaralelor se poate face si in aprilie si in iunie si in oricare alta luna, in afara vacantelor. Vacanta aceasta nu este ultima perioada de timp liber din viata noastra. Si daca ar fi, cine vrea sa si-o petreaca gatind munti de mancare?
  8. In zile de sarbatoare medicii sunt si ei mai rari, spitalele aglomerate si farmaciile deschise sunt rare.
  9. Urmeaza o perioada de sarbatoare si vacanta in care putem (si ce bine ar fi) sa ne simtim bine, sa ne bucuram de familii si prieteni, de soare, de liniste si mai ales de noi insine.
  10. Fiecare poate alege ce vrea sa faca, asta-i frumusetea! Decide intelept 🙂

Va doresc sarbatori fericite! Paste fericit!

Leave a comment