Daniela Martinescu

224 323

De ce mi-a placut aceasta conferinta? Pentru ca a reunit oameni cu adevarat valorosi si profesionisti desavarsiti.

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) www.asociatiatca.ro  si Asociaţia Help Mălin www.helpautism.ro   au organizat in 11-12 mai 2013 cea de-a doua ediție a “Conferinței Naționale de Analiză Aplicată a Comportamentului”- la Crystal Palace Ballrooms, București,  in parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România (APCCR) http://www.psihoterapiecbt.ro/ si Asociatia Romana de Psihiatrie a copilului si Adolescentului si Profesii Asociate (ARPCAPA) http://arpcapa.ro/
‘Numărul mare de participanți ai primei ediții, precum și solicitările din ce in ce mai mari de formare în bazele Analizei Aplicate a Comportamentului-ABA, ne-au determinat în a organiza cea de-a doua ediție a conferinței’ au declarat organizatorii.

La această ediție au fost invitați lectori internaționali, alături de cei mai renumiți lectori români care excelează în Analiza aplicată a comportamentului, acreditați BCBA (Board Certified Behavior Analysts) http://conferinta-aba.ro/?page_id=12 . Ei au abordat subiecte de interes major în domeniu și au raspuns întrebărilor venite din partea participantilor.
Au fost prezenti, in calitate de invitati speciali: Doamna Prof. Dr. Iuliana Dobrescu (Doctor în Medicină, Medic Primar Neuropsihiatrie Infantilă, Clinica de Psihiatria Copilului și Adolescentului, Sp. Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, Profesor Universitar Catedra de Psihiatria Copilului și Adolescentului UMF Carol Davila, București, presedinte onorific http://arpcapa.ro/ro/membri/  si Prof. Daniel David, profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.
In calitate de lectori, invitatii speciali au transmis detalii relevante in priviinta decontararii, cat de curand, a terapiilor cognitiv comportamentale in cazul copiilor diagnosticati cu TSA.

Iar informatiile despre autism si ABA de aceasta data au fost date… sa spun asa: clar, specific, la obiect.

Invitata speciala Dr. Louise McHugh, BSc MA PhD a prezentat o lucrare de exceptie – Teaching perspective taking skills to children with Autistic Spectrum Conditions – aducand publicului informatii deosebit de pretioase.

Anca Dumitrescu, BCBA, a adus din nou o tema foarte noua, importanta si de o valoare practica exceptionala.

Dl. prof. Daniel David, controversat… insa mi-e mi s-a parut important si logic ce a spus.

Conferința este acreditată de Colegiul Psihologilor din România, psihologii cu drept de liberă practică beneficiind de credite.

Detalii despre conferință pot fi găsite accesând site-ul www.conferinta-aba.ro .
Parteneri: Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA), Asociația New Odissey, Asociația Puzzle România.

Leave a comment